Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Stresszoldás és egészséges táplálkozás
  2023-11-30 23:32:01, csütörtök
 
  Stresszoldás és egészséges táplálkozás az energia növelése érdekében

Ősszel gyakran vagyunk lehangoltak és a korai sötétedés miatt sok esetben érezhetjük magunkat úgy, hogy szinte alig van energiánk. Amikor süt a nap, az emberek többsége sokkal jobb hangulatban van és úgy érzi, hogy az energiaszintje is elég magas, ami erőt ad a napi munka és más tevékenységek elvégzéséhez. Azonban nem kell szomorkodni, hiszen sok lehetőség van ősszel és télen is az energiaszint növelésére, fokozására. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne vállaljuk túl magunkat. Ezt nem olyan egyszerű megvalósítani a mai munkahelyi viszonyok mellett, de ha a munkában nem is lehet vagy nem tudunk nemet mondani, a többi tevékenységek között felállíthatunk fontossági sorrendet, hiszen nem kell mindent egy nap alatt elvégezni. Szerezzünk be egy kis noteszt és abba jegyezzük le napokra bontva, hogy milyen feladatokat szükséges az adott napon, héten, hónapban elvégezni és pipáljuk ki az elvégzett feladatokat. Ez motiválni fog bennünket a következő napi teendők elvégzésére és így kevésbé leszünk stresszesek.

A rendszeres testmozgás is energiát ad a szervezetünknek, így ősszel és télen se hagyjuk abba, ne csak tavasszal akarjunk bombaformába kerülni, hanem egész évben érezzünk kedvet a mozgásra, hiszen nemcsak az alakformáló hatása nagy, hanem az egészséget is biztosítja.

Ha dohányzunk, hagyjuk abba, ugyanis minél többet cigarettázunk, annál kevesebb lesz az energiánk. A nikotin és a többi ártalmas anyag nemcsak közvetlenül veszélyezteti az egészséget, hanem azáltal is, hogy álmatlanságot okoz. Márpedig a kialvatlanság is nyomot hagy a testi és lelki egészségen.

Energiát biztosítanak a szervezet számára az alacsony glikémiás indexű táplálékok is. Ebbe a csoportba tartoznak például a magas rosttartalmú zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák, az egészséges olajok és a diófélék.

Az alkoholfogyasztás is csökkenti az energiaszintet, ezért ha mértékkel, de fogyasztunk alkoholt, akkor azt csakis este és ne napközben tegyük. Mindenképpen tartsuk a mértéket, mivel a mértéktelen alkoholfogyasztás rendkívül káros az egészségre.

Egyes tápanyagok - mint például C-vitamin, B-vitaminok és magnézium - segítenek a mellékvesék támogatásában. Ezek a tápanyagok csökkentik a szervezetben a kortizolszintet, amely hormon emelkedett szintje az oka a stressz kialakulásának.

Az olyan stimulánsok, mint a tea és a kávé a kezdeti pillanatokban ugyan nyújtanak némi energiát, azonban a későbbiekben csökkentik az energiaszintet és még tápanyagokat is elvonnak a szervezettől. Ezek helyett fogyasszunk vizet és olyan gyógyteákat, amelyek koffeinmentesek, vagy csak alacsony koffeintartalommal bírnak.

A stresszoldáshoz elengedhetetlen a jó minőségű alvás. Egy felnőtt embernek napi 7-8 óra alvásra van szüksége.

A friss levegő és a természettel való kapcsolat is rengeteg előnnyel jár, mint ahogyan a rendszeres kikapcsolódás, például az olvasás, a masszázs, a zenehallgatás is. A meditáció egy nagyszerű mód arra, hogy megnyugtassuk az elménket, a jóga pedig egy kiváló testmozgási forma, amely a meditációt is magába foglalja. A jóga ily módon pozitívan hat a testre és az elmére is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: stresszoldáshoz, kortizolszintet, koffeinmentesek, szervezetünknek, elengedhetetlen, energiaszintje, energiaszintet, felállíthatunk, kialakulásának, zenehallgatás, támogatásában, megnyugtassuk, kikapcsolódás, tevékenységek, veszélyezteti, pillanatokban, cigarettázunk, álmatlanságot, megvalósítani, kialvatlanság, szervezetben, szervezettől, biztosítanak, mindenképpen, elvégzéséhez, stresszoldás, energiaszint, természettel, legfontosabb, bombaformába, rosttartalmú, tápanyagokat, későbbiekben, stresszesek, fogyasszunk, feladatokat, energia növelése, korai sötétedés, emberek többsége, napi munka, energiaszint növelésére, egyik legfontosabb, többi tevékenységek, adott napon, elvégzett feladatokat, következő napi, rendszeres testmozgás, alakformáló hatása, többi ártalmas, szervezet számára, alacsony glikémiás, csoportba tartoznak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png virág  Png virág  Minden harmadik...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem méltó hozzád  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Nem tudhatod  Png kislány  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Németh László tollából  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  Hazára minden embernek szükség...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Elköszönt  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A másik dolog,  Örülök, hogy látlak!  Png kislány  Facebookon kaptam  Png nő  Szép estét  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Garai Gábor - Takarítás  Lóhere  Facebookon kaptam  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép napot kívánok  Neked tudnod kell  Popper Péter szavai  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png cica  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  képre írva  Facebookon kaptam  Hiányzik  Alázat  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Hiányzik  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Radikális szeretet  A televizió nem a kultúrát kép...  Sose bánj semmit  Minden harmadik...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló... 
Bejegyzés Címkék
energia növelése, korai sötétedés, emberek többsége, napi munka, energiaszint növelésére, egyik legfontosabb, többi tevékenységek, adott napon, elvégzett feladatokat, következő napi, rendszeres testmozgás, alakformáló hatása, többi ártalmas, szervezet számára, alacsony glikémiás, csoportba tartoznak, magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű, egészséges olajok, mértéktelen alkoholfogyasztás, mellékvesék támogatásában, tápanyagok csökkentik, stressz kialakulásának, olyan stimulánsok, kezdeti pillanatokban, későbbiekben csökkentik, stresszoldáshoz elengedhetetlen, felnőtt embernek, friss levegő, természettel való, rendszeres kikapcsolódás, jóga pedig, kiváló testmozgási, stresszoldáshoz, kortizolszintet, koffeinmentesek, szervezetünknek, elengedhetetlen, energiaszintje, energiaszintet, felállíthatunk, kialakulásának, zenehallgatás, támogatásában, megnyugtassuk, kikapcsolódás, tevékenységek, veszélyezteti, pillanatokban, cigarettázunk, álmatlanságot, megvalósítani, kialvatlanság, szervezetben, szervezettől, biztosítanak, mindenképpen, elvégzéséhez, stresszoldás, energiaszint, természettel, legfontosabb, bombaformába, rosttartalmú, tápanyagokat, későbbiekben, stresszesek, fogyasszunk, feladatokat, stimulánsok, fogyasztunk, alakformáló, szomorkodni, gyógyteákat, mellékvesék, elvégzésére, hangulatban, lehangoltak, közvetlenül, mértéktelen, testmozgási, táplálkozás, csökkentik, tápanyagok, érezhetjük, egészségen, egészségre, egészséget, táplálékok, rendszeres, egészséges, fontossági, testmozgás, szerezzünk, fokozására, munkahelyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.